Werken bij Uitvoerings-organisatie Herstel Toeslagen

Begeleiden op de weg naar herstel. 

Door fouten bij de uitvoering van de kinderopvangtoeslag is een grote groep ouders en kinderen onrecht aangedaan. Begin 2020 is de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) opgericht. Met de belangrijke missie om getroffen ouders en kinderen erkenning en financieel herstel te bieden. Wil jij een bijdrage leveren aan deze belangrijke opdracht? 

"Bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen zag ik een kans om ouders niet te confronteren, maar naast hen te staan en hen te begeleiden naar herstel."

Lida, persoonlijk zaakbehandelaar bij UHT

Verschillende specialisten

UHT is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een organisatie waar meer dan 2.100 specialisten werken. Dit zijn bezwaar- en beroepsjuristen, administratief-juridisch medewerkers en persoonlijk zaakbehandelaars, maar ook HR-managers, IT-specialisten en communicatieadviseurs. Sommigen hebben direct en persoonlijk contact met ouders, anderen helpen meer op afstand in een ondersteunende rol. Allemaal doen ze in verschillende clusters en teams en verspreid over meerdere locaties hun werk. Ontdek hieronder wat jij daar kunt doen. 

Cluster Bezwaar, Beroep, Ingebrekestellingen & Werkelijke Schade

Cluster Human Resources en Managementondersteuning

Cluster Kinderopvangtoeslag

Cluster Nieuwe Regelingen

Cluster Service

Cluster Staf

Commissie Werkelijke Schade

Bezwaarschriftenadviescommissie

Zo werken we

Herstellen kost tijd. Het aantal ouders dat zich gemeld heeft, is groot en geen enkele situatie is hetzelfde. Dit vraagt om maatwerk, persoonlijke begeleiding en zorgvuldigheid. We zijn een jonge, flexibele organisatie die erop is gespitst om het werk elke dag beter te doen. Tegelijkertijd willen we ouders ook perspectief bieden en beseffen we dat urgentie belangrijk is. Je merkt het waarschijnlijk al: werken bij UHT is afwisselend en uitdagend en vraagt om veel verschillende professionele en persoonlijke skills. 

Samen werken aan herstel

Bij UHT vinden we een cultuur waarin iedereen zich veilig voelt, elkaar waardeert en respecteert heel belangrijk. Dat iedereen zichzelf kan zijn en waar integriteit, openheid en samenwerking de standaard zijn. Heb je vernieuwende ideeën of perspectieven? Leg ze op tafel. Zie je kansen om dingen beter te doen? Spreek je uit. Zo worden we allemaal en elke dag een beetje beter. 

Interessant loopbaanperspectief

UHT is opgericht voor de duur van de hersteloperatie en is daarmee een tijdelijke organisatie. Hoe je loopbaanperspectief er dan uitziet? Als je in vaste dienst bent, kun je na afloop van de hersteloperatie een overstap maken naar Dienst Toeslagen of ergens anders aan de slag binnen de Rijksoverheid. Hierbij kun je ook begeleiding krijgen via het ‘van werk naar werk’-programma van de Rijksoverheid. Zo zie je maar: werken bij UHT kan een mooie ingang zijn voor een loopbaan bij het Rijk.  

“Ik merk echt dat ik mensen kan helpen bij het afsluiten van een hoofdstuk.”

Bas, jurist team Bezwaar bij UHT 

“Mijn eerste gesprek hier voelde relaxed en dat gevoel is niet meer weggegaan.”

Cynthia, administratief-juridisch medewerker bij UHT 

“De uitdaging in mijn werk zit in het vinden van een persoonlijke aanpak.”

Lida, persoonlijk zaakbehandelaar bij UHT 

1 van 3